sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Retriitti ja nirvana samassa paketissa

Olen viettänyt muutaman päivän puolipakollista retriittiä, sillä viime viikolla ääneni jostain syystä ensin käheytyi ja sitten katosi kokonaan. Asun yksin, joten kotonani on hiljaista joka tapauksessa mutta töissä oli varsin metkaa, kun ei tarvinnut osallistua kahvipöytä- ja muihin keskusteluihin. Jo ennen ääneni katoamista olin ehtinyt "hiirikäteni" takia varata viime torstaille puolentoista tunnin klassisen hieronnan Mesihelmeen mutta vaihdoin sen hemmottelevampaan kuumakivihierontaan.

Kaunis ja rauhallinen hoitoympäristö, hiljainen hoidettava (tällä kertaa), erinomainen terapeutti Titta ja kertakaikkiaan ihana yhdeksänkymmentäminuuttinen. Ajatukseni lipuivat jonnekin kauas arjen tavoittamattomiin, vaivuin liki nirvanaan. Varsinaisesti kuumakivihieronta kestää tunnin verran mutta koska olin varannut puolentoista tunnin mittaisen ajan, räätälöimme Titan kanssa tilanteeseeni sopivan pidemmän version. Hieronnan päätyttyä leijuin ehkä puoli metriä ilmassa ja yritin kuiskia Titalle kiitoksia. Vielä virkistävä kupillinen teetä, maksumuodollisuudet ja olin valmis kävelemään kotiin. Mitä luksusta, että on tuollainen hoitopaikka vajaan varttitunnin matkan päässä!

Kuumakivihieronnan lisäksi olen käynyt Mesihelmessä mm. aromaterapiassa, shiatsussa, hunajahieronnassa sekä suklaahieronnassa. Suklaahieronta oli sellaista ylellisyyttä, jota on vaikea ylittää - tosin kuumakivihieronta ylsi kyllä aika lähelle. Vaikka vielä ei mitenkään viitsisi ajatella marraskuun loskaisia ja viimaisia säitä, niin seuraava kuumakivihierontani ajoittuu ehdottomasti syksyn pimeisiin ja kylmeneviin iltoihin; silloin sen teho ja miellyttävyys korostuvat varmasti entisestään. Sen sijaan suklaahierontaan tekisi mieli mennä vaikka heti... Turvesaunakin voisi olla hauska kokemus mutta kuppaus, hmmm... sen taidan jättää väliin ;)

Ja PS. Tämä ei ole maksettu mainos - Titta ei edes tiedä minun kirjoittelustani - mutta Mesihelmeä voin suositella lämpimästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti