tiistai 21. huhtikuuta 2015

Jämästä järkevää

Perunamuusiahan on turha tehdä yhtä annosta, joten yleensä survon perunoita sen verran, että ainakin pari kauhallista jää rieskoja varten. Viikonlopun peruna-porkkanamuusi jalostui tänään iltapalaksi vuosikymmenten takaisella koulun kotitaloustunnin ohjeella. Tai ohjetta ei enää ole tallella mutta muistinvaraisesti olen hyvällä menestyksellä rieskoja paistanut.

Perunarieskat:
2,5 dl perunamuusia
1 kananmuna
1 tl suolaa
2,5 dl jauhoja

Taikina taputellaan kuudeksi litteähköksi rieskaksi öljytylle leivinpaperille, pistellään haarukalla ja paistetaan 225-250 asteessa noin 20 minuuttia.

Hiukan kalpeiksi jäivät rieskani tällä kertaa, herkullisimmillaan ne ovat kunnolla ruskeapilkkuisina. Jauhoina käytän niitä mitä kaapista kulloinkin sattuu löytymään, tänään oli desi tattarijauhoja ja puolitoista desiä vehnäjauhoja. Kun voi sulaa vielä vähän lämpimän rieskan päälle, on makunautinto taattu. Eri asia on se, oliko sittenkään kovin järkevää ahmia neljä rieskaa juuri ennen nukkumaanmenoa... Toisaalta ne ovat vastapaistettuina parhaimmillaan, huomenna elvytän loput leivänpaahtimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti