sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Pikapullaa raparperista

Keittiön ikkunastani näkyvä raparperipuska houkutteli paistohommiin heti aamusta. Kaivoin arkistojen uumenista Maku-lehdestä löytämäni ohjeen, jota muokkasin oman jauhokaappini tarjonnan mukaan. Omat pikapullani ovat olevinaan aavistuksen verran terveellisempiä, sillä jauhoista yksi desi oli rouheisia täysjyvävehnjäjauhoja ja osa sokerista intiaanisokeria. Tosin rasvattoman maidon korvasin kermamaidolla ja margariinin voilla, joten se siitä terveellisyydestä sitten...

Herkkutusina
Ohjeen mukaan pikapullia piti tulla 20 mutta kun käytin ns. amerikanmuffinivuokia, taikinaa riitti tusinaan. Tuoksu on taivaallinen, kardemumma sopii älyttömän hyvin raparperin kanssa vaikka äkkiseltään ei ehkä uskoisi. Sunnuntain kunniaksi taidan vielä kiehauttaa kahvit vastajauhetuista pavuista, kun taannoisesta syntymäpäivälahjapaketista paljastui pieni kahvimylly. Ja kahvit sananmukaisesti siis kiehautan, pannukahvi vaan on niin hyvää!

Jo vuosia uskollisesti palvellut Opa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti