sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pieniä paloja puutarhasta

Aurinkoinen sää houkutteli aamupäivälenkin jälkeen pihatöihin. Ajankohta ei ehkä ole kuupäiväkirjan mukaan paras mahdollinen syreenipuskan juurivesojen harventamiseen & kuolleiden oksien karsimiseen mutta halusin ne tieltä pois. Tarkoitus oli siirtää lämpökompostoria metrin verran toiseen suuntaan, jotta saisin uuden pienen kohopenkin kompostorin paikalle. Ei se ollutkaan niin yksinkertaista, sillä karsittavien syreenien lisäksi löytyi kivi, joka osoittautui huomattavasti alkuarvailujani isommaksi.Kiven ylöskaivamiseksi ja siirtämiseksi tarvitaan todennäköisesti järeämpää kalustoa kuin pelkkä lapio; täytynee tilata paikalle mies ja rautakanki.

Toki kompostorin olisi voinut siirtää kiven päällekin mutta kun kerran aloin jo kaivaa...
                

Muutoin pihalta löytyi iloisia yllätyksiä. Raparperista saanee ensimmäisen piirakan jo äitienpäivän paikkeilla. Lisäsin raparperin juurelle lapiollisen ylivuotista kompostia ja kourallisen kanankakkarakeita, jotta se jaksaisi jatkaa reipasta kasvuaan.

Viinisuolaheinää voi jo nyt käydä nyppäisemässä salaatin höysteeksija kohopenkin nurkkaan viime kesänä muoviruukussa istuttamani minttu on selvinnyt talvesta.

Juhannusperunatkin ovat hyvällä mallilla. Loput kaksi ämpärillistä (neljä siemenperunaa) ovat vuorossa ensi viikolla, kun alkaa taas alakuu ja otollisempi aika istuttaa alaspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti