torstai 21. toukokuuta 2015

Yhtä ja toista yrttiä

Aamun lohduttoman tuntuinen sade lakkasi iltapäivällä ja niinpä käväisin Hyötykasviyhdistyksen taimitorilta hakemassa valmiit yrtit terassini seinälle roikkumaan. Tällä kertaa valitsin lehtipersiljan, timjamin sekä pienilehtisen basilikan. Perunoitani ajatellen ostin myös tilliä, joka päätyi laakeaan ruukkuun, kun kohopenkissä ei enää ollut sille tilaa. Persiljan saatan tosin joutua vaihtamaan toisenlaiseen astiaan mikäli se kasvaa kovin suureksi mutta täytyy sitten torilta käydä ostamassa täydennystä roikkuvaan tarhaani; kenties salviaa tai rosmariinia tai curry-yrttiä, jota en olekaan aiemmin kokeillut.

Yrttiseinä
Lehtipersilja, timjami, basilika


Monivuotista iisoppia ostin myös mutta sen istutin lehtikaalipenkkini takariviin, sillä jostain luin iisopin karkottavan kaalien tuholaisia. Nyt kaalipenkki on suojattu takaa iisopilla ja edestä samettikukalla :) Viikonloppuna täytyy vielä kehitellä penkin päälle jonkinlainen harsoviritys, sillä yrityksistäni huolimatta en ole onnistunut hankkimaan Lidlin varsin kätevältä vaikuttavaa kasvutunnelia.

Juhannusperunani lykkää vartta hurjaa vauhtia vaikka istutin taaimmaisenkin ämpärin perunat alakuulla. Kaksi etummaista ämpäriä istutin muutamaa viikkoa myöhemmin ja niissäkin on selkeä ero varsien suhteen. No, toivottavasti kaikki tuottavat perunoita ainakin sen yhden kattilallisen verran.
Perunat 21.5.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti