lauantai 23. toukokuuta 2015

Kaalikoukussa

Tänään olen ollut jokseenkin toimelias: aamulla siivosin torppani, sitten kävin kylässä kahvilla ja lyhentämässä verhot (silitettävällä palttausnauhalla se sujui kuin tanssi) ja köröttelin vielä bussilla puutarhamyymälään hakemaan lisää silmäniloa plantaasilleni. Minullahan ei juurikaan kasva kukkivia perennoja vaan hoidan vuosittaisen silmänilon kulloisenkin mielialan mukaisilla kesäkukilla. Tänään mukaan tarttui tarjouksesta neljä pelakuuta ja kolme tähtisilmää. Pelakuut kannoin kotiin mainiossa pehmeästä muovista tehdyssä kantokorissa, joka päätyy ilmalämpöpumpun ulkoyksikön alle keräämään lauhdevettä. Toivottavasti kori kestää pakkasta paremmin kuin tavallinen pesuvati, jonka pohja halkesi talvella sitä tyhjentäessäni. Olisi oikeastaan pitänyt ostaa koreja samantien kaksi, toisella olisi ollut kätevä kuljettaa kitkettyjä rikkaruohoja pihan toiselta laidalta kompostille. No, mikäänhän ei estä tekemästä uutta reissua vaikkapa huomenissa, jolloin pyhästä huolimatta puutarhamyymälät saavat olla auki.


Tähtisilmät ilahduttavat keittiön ikkunan edessä


Ruokakaupassa pyörin puutarhamyymälääkin pidempään ihmetellen mitä tekisi mieli. Koska kotona odotti aiemmin ostettu varhaiskaali, valitsin sen seuraksi possun sisäfilettä. Hyytävän kylmässä tuulessa grillin sytytys ei meinannut millään onnistua mutta neljännen tulitikun jälkeen näytti siltä, että hiillos olisi sittenkin tulossa. Piskuinen kiinalainen katukeittiöni riittää kotikokkailuihin silloin, kun tekeillä ei ole kovin monimutkaisia ja aikaavieviä ruokia.
Viisi minuuttia per kylki jätti kaalin mukavan rapeaksi

Grillatusta kaalista taisi tulla tämän kesän hittini. Sitruunankuorella ja hunajalla maustetulla voisulalla sivellyt kaalit suorastaan sulivat suussa vaikka jätinkin lohkot mukavan rapsakoiksi. Maku oli tosiaan taivaallinen. Ajoitus oli kaiken lisäksi täydellinen: sain juuri syötyä ennen raskaasti pisaroivan sateen alkua :)

Muut pihapuuhat jääkööt odottamaan huomista. Ajankulussa auttaa Ayanna Mathisin Huonetta ja sukua, ja ehkäpä palaan vielä Tiklinkin pariin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti