sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Lukeminen kannattaa aina

Pitkästä aikaa lähdin tänään lenkille - siis kävellen, en juokse enkä hölkkää. Taivalsin reippaasti tunnissa 8 800 askelta ja olin itseeni tyytyväinen. Tavoitteelliset lenkit ovat jääneet kesän aikana vähemmälle, sillä hyötyliikunta vie ajasta osansa ja toki täytyy tunnustaa, että myös sohvaperunana on tullut oltua.

En kuitenkaan pode millään lailla huonoa omaatuntoa siitä, että saatan päivässä lukea kaksikin romaania tai dekkaria. Kevättalvi meni lähes kokonaan pelkkiin opintoihin liittyvien kirjojen kanssa, joten nyt olen ottanut vahingon takaisin korkojen kera. Sitäpaitsi plantaasillani tai kaksikerroksessa torpassani on aina sen verran tekemistä, että puolen tunnin päivittäinen hyötyliikunta täyttyy aivan itsestään ja kaikki liikunta sen päälle on pelkkää plussaa.

Puutarhakeinu on olohuoneen sohvan ohella paras lukupaikka. Välillä loikkaan keinusta hetkeksi kitkemään tai tekemään jotain muuta hyödyllistä palatakseni tuokion kuluttua takaisin kirjan pariin. Tämänhetkinen kirjapino näyttää tältä:


Enää on lukematta kaksi ylintä, joten huomenissa on mentävä täydennyskierrokselle.Viime viikolla luin Halldór Laxnessia, Anna-Leena Härköstä, Kari Häkämiestä ja Tiina Piilolaa eli tahti on nyt suurinpiirtein kirja päivässä. Ja juuri nyt, kun sade taas ropisee, niin mitäpä siitä muutakaan voisi kuin ottaa kirjan käteen, ehkä viinilasillisen siihen vierelle ja siirtyä sohvannurkkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti