sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Espanjansiruetanat, vol.2

Taistelu espanjansiruetanoita vastaan kiihtyy. Ilokseni eilen ja tänään on ollut varsin helteistä ja siitähän etanat eivät tykkää. Eilisiltainen saldo oli "vain" parisenkymmentä etanaa (osa naapurin puolelta) ja toivon hartaasti, että tämäniltainen saldo jää vieläkin pienemmäksi.

Kipaisin kyllä Hongkongista Ferramol-etanasyöttipaketin ja kävin jo ripottelemassa rakeita vanhaan ja uuteen kohopenkkiin ja vähän myös nurmikolle.

Sipulinvarretkin tuntuvat olevan etanoiden herkkua


Muovista ns. etana-ansaa en viitsinyt edes ajatella, sillä se näytti lähinnä tavallisille lehtokotiloille sopivalta. Ja kun en itse edes juo olutta, niin enpä tosiaankaan aio ostaa olutta etanoillekaan ja oluttahan tuonne etana-ansaan olisi pitänyt lorauttaa.

Ilo uudesta kohopenkistä on jäänyt lyhytaikaiseksi, sillä etanat ovat löytäneet tiensä sinnekin. Retiisit nousivat oikein mallikkaasti, mutta nyt ei lehdistä ole jäljellä kuin muutama, sillä etanat ovat toissayönä päässeet niillä herkuttelemaan. Pitänee harkita uusintakylvöä parin päivän päästä, kun Ferramol on toivottavasti tehnyt tehtävänsä.

Kohopenkki täyttyi hevosenlannalla, turpeella, hiekalla ja mullalla
 
Istutusta vailla valmista

Tuplapenkin matalampaan osaan kylvin siis salaattia ja retiisiä ja korkeaan puikulaperunaa; kuvassa penkki on vielä tyhjillään enkä nyt viitsi nakerrelluista retiisinlehtityngistä kuvaa mennä nappaamaan.

Toki plantaasiltani tulee iloisempiakin uutisia, pavut näyttäisivät ainakin viihtyvän hyvin muuripadassaan ja tänään herkuttelen ensimmäisen satsin ämpäriperunoita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti