perjantai 29. heinäkuuta 2016

Punaisten purkkien päivä

Pääsin eilen poimimaan ämpärillisen punaherukoita - ja kaikki yhdestä puskasta. Sitä puskaa on kyllä hoivattu rakkaudella. Herukoita jäikin vielä vähän, sillä alimmilla oksilla ne eivät vielä olleet ehtineet saada ihan tarpeeksi väriä.

Osan herukoista pakastin sellaisenaan ja lopuista keitin sokeroimatonta mehua, jota tuli lähes neljä litraa. Talven jälkiruokakiisseleitä varten mehua meni sellaisenaan pakasteeseen muutama purkillinen ja nyt aamupäivällä urakoin ensimmäisen erän punaherukkahyytelöä. Viime vuonna olin samassa puuhassa elokuun kolmannella viikolla, joten luonto on tänä kesänä hoitanut hommansa todella ajoissa.

Kyllä kelpaa nautiskella vaikkapa riistaherkkuja omatekoisen hyytelön seurana.

Puolen tusinan purkin aarre


Myöhemmin illalla (kun olen saanut haalittua lisää tyhjiä purkkeja) hyytelönkeittely jatkuu vaniljatangolla höystettynä. Kanelikin voisi sopia, uskallankohan testata... Onneksi kotona on jäätelöä, joten pääsen maistelelemaan keitoksiani heti tuoreeltaan. Punaherukkahyytelö ja vaniljajäätelö on nimittäin aika lyömätön yhdistelmä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti