Bataattiranskikset olivat kyllä varsin makoisia. Suikaloin bataattiviipaleet sormenpaksuisiksi, kaadoin pussiin ja päälle vähän oliiviöljyä sekä mausteseoksen, jossa oli ½ tl paprikajauhetta, ½ tl suolaa, ½ tl pippurisekoitusta ja ripaus chilijauhetta sekä sokeria. Ravistelin pussia aikani ja kumosin bataatit uunipellille ja työnsin pellin 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Sillä välin ruskistin paistinpannulla savupaprikajauheella, suolalla ja pippurisekoituksella maustetut kyljykset. Kun kyljyksissä oli molemmin puolin kaunis väri, kippasin ne bataattiranskisten joukkoon jälkikypsymään vielä 10 minuutiksi.
Bataattiranskikset menossa uuniin |
Valmista tuli! |
Ja ihan ilman aasinsiltaa muistui mieleeni kohonnut hemoglobiinini - kävin luovuttamassa verta juhannuksen alla ja ilokseni hb oli vihdoin noususuunnassa ja oli nyt 138. Edelliskerralla jo jännitin miten luovutuksen kanssa mahtaa käydä, kun hemoglobiini oli ollut tasaisessa laskusuunnassa, mutta auringonkukansiementen rouskuttelu ja spirulinajauhe ovat nähtävästi tehneet tehtävänsä. Hampunsiemeniä ostan kyllä varmuuden vuoksi seuraavalla kauppareissulla, niiden korkean rautapitoisuuden olin jo unohtanut.
Mulla on kans matala Hb, kiva kuulla missä on rautaa.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen 869 arvontaan mun blogissa.