sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Rusketusrajat

Aamupäivän aurinko piirsi tänään kesän ensimmäiset rusketusrajat; aurinkorasvaa tulin tosin laittaneeksi vasta sitten, kun oli jo mennyt pilveen... Pidin kuitenkin huolen siitä, etten palanut vaan aloitin auringonpalvonnan maltilla.

En siis pelkästään makoillut aurinkolavitsalla lehtiä lueskellen vaan kitkin rikkaruohoja, saksin heiniä kivireunusten ympäriltä, kastelin kohopenkit, putsasin ulkopöydät keltaisesta siitepölykuorrutteesta (jokapäiväinen puuha näin alkukesästä) ja nautin päiväkahvit ulkona kera amerikkalaisten pannukakkujeni.


Iltapäivän navakasta tuulesta huolimatta sain pienen katukeittiögrillini syttymään ja ritilälle päätyi jälleen kerran varhaiskaalia. Kaalin seurana oli vartaita eilen keitetyistä perunoista, naudanfileestä ja pekoniherkkusienistä. Tuplavarras on loistava keksintö - kääntäminen käy helposti eivätkä ainekset pyörähdä niin, että aina se grillattu puoli osuisi hiillokseen päin. Niinhän se tapaa käydä, jos grillailee pyöreillä varrastikuilla.

Menossa grilliin

Tulossa grillistä

Kaalit keksin tällä kertaa kiinnittää hammastikuilla, niin ne pysyivät paremmin koossa. Höysteenä sama hunajainen sitruunavoi kuin viimeksi. Mmmm...
 
Huomenna pihapuuhastelut jatkuvat samankaltaisina kuin tänään ja pitäisi myös ehtiä paistamaan raparperipiirakka. Ohjeista vain on suorastaan runsaudenpulaa mutta ehkäpä jokin, johon tulee kondensoitua maitoa, kun sitä sattuu purkillinen olemaan. Torillekin olisi lähipäivinä ennätettävä, sillä kuten aiemmin uumoilin, lehtipersiljani kasvoi liian suureksi seinäruukussa riippuakseen ja se piti vaihtaa isompaan astiaan. Aukkopaikkaan on siis hankittava uusi yrtti.

Lehtipersilja laskeutui alas seinältä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti