perjantai 12. kesäkuuta 2015

Helsinki-päivän herkut gluteenittomina

Helsinki-päivän ja Illallinen Helsingin taivaan alla -tapahtuman kunniaksi kehittelin gluteenittomien pähkinä-mustikkamuffinien ohjeen. Osansa kehittelyssä oli silläkin, että pakastimesta löytyi vielä viimekesäisiä mustikoita ja kuivakaapista pussillinen hasselpähkinäjauhetta.

PÄHKINÄ-MUSTIKKAMUFFINIT, 12 kpl

125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl hasselpähkinäjauhetta
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1,5 dl (pakaste)mustikoita
raesokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kääntele varoen viimeiseksi joukkoon mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Viimeiseksi taikinaan käännellään mustikat

Pähkinät tuovat ihanan tuoksun ja mehevyyden

Muffinit pääsivät siis illalliskattaukseen sitruunapavuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä höystetyn broilerisalaatin ja kuohuviinin kera. Vuosi sitten sää oli vähemmän suosiollinen, tänä vuonna sateenvarjolle ei onneksi ollut käyttöä. Syöminen ja sateenvarjon pitely eivät nimittäin olleet ihan helppo homma mutta tunnelma oli silti loistava.


  
Broilerisalaattia balsamicosiirapilla (kuten pöytäliinasta ja pullosta näkee, Hartwall sponsoroi)



Tänä vuonna ei tarvittu sateenvarjoa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti