PÄHKINÄ-MUSTIKKAMUFFINIT, 12 kpl
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl hasselpähkinäjauhetta
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1,5 dl (pakaste)mustikoita
raesokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kääntele varoen viimeiseksi joukkoon mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Viimeiseksi taikinaan käännellään mustikat |
Pähkinät tuovat ihanan tuoksun ja mehevyyden |
Muffinit pääsivät siis illalliskattaukseen sitruunapavuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä höystetyn broilerisalaatin ja kuohuviinin kera. Vuosi sitten sää oli vähemmän suosiollinen, tänä vuonna sateenvarjolle ei onneksi ollut käyttöä. Syöminen ja sateenvarjon pitely eivät nimittäin olleet ihan helppo homma mutta tunnelma oli silti loistava.
Broilerisalaattia balsamicosiirapilla (kuten pöytäliinasta ja pullosta näkee, Hartwall sponsoroi) |
Tänä vuonna ei tarvittu sateenvarjoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti