torstai 9. heinäkuuta 2015

Mansikka-aika

Ostan hyvin harvoin kaupan valmiita leivonnaisia, sillä leivon mieluummin itse. Toissapäivänä mieleeni kuitenkin iskostui halu kokeilla englantilaistyylistä trifleä ja halusin yhdistää mansikoihin sitruunaa - siispä painelin kaupan pullahyllylle ja löysin paketillisen sitruunamuffineita. Makustelin vielä vähän lisää ja päädyin appelsiinituorejuustoon; näistä aineksista kehittelin sitten raikkaan mansikkatriflen, jonka ohjeen tallensin Kotikokkien nettisivulle.

Mansikkatrifle

Jos olisi oikaissut vielä kaupan valmiilla vaniljakastikkeella, jälkiruoka olisi valmistunut lähes itsestään mutta halusin sentään mukaan hiukan omaakin kädenjälkeä. Mansikka-raparperibritan lisäksi myös trifle pääsee listalle toisenkin kerran :)

Vielä ei mansikan litrahinta ole pudonnut sille tasolle, että olisin ryhtynyt niitä säilömään. Kuudella eurolla raskii herkutella vain litran kerrallaan mutta ehkäpä ensi viikolla pääsisi jo pakastamis- ja hilloamispuuhiin. Johonkin ruokalehteen olen kääntänyt "koirankorvan" merkiksi, kun siinä olleessa ohjeessa mansikkahilloon lisättiin appelsiinimehua mutta mistähän pinosta ko. lehden mahtaisin löytää... Tai sitten pitää vain soveltaa ja korvata hillosokeripussissa olevan ohjeen vesi mehulla ja lisätä hiukan raastettua appelsiininkuorta, eihän se ohjeidenkehittely tämän kummoisempaa ole :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti