lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kulttuurikävelyllä arabialaisittain & club sandwich ex tempore

Tänään lähdin ilman sen kummempia suunnitelmia kävelylle Arabianrantaan. Tai sen verran toki piti suunnitella, että köröttelin paikalle parinkymmenen minuutin bussimatkan. Hyppäsin pois Kaironkadun pysäkillä ja lähdin vain käveleskelemään sinne minne nenä näytti.

Ja kaikenlaista yllätystä eteen tulikin, kuten mainio nurmikolle levitetty matto, joka oli tehty pienistä kaakeleista/mosaiikeista.
Hetken päästä huomasin ohittavani Kaj Franckin puiston - tämän totesin tosin jälkikäteen, kun retkeltä palattuani googlettelin hakusanalla arabianranta.
Aivan mainion "huoneiston" löysin Tapio Wirkkalan puistosta, tässä yksi huoneista ja sen hellyttävä asukki.
Viimeiseksi eteeni tupsahti juuri tänä keväänä uutisissakin ollut huikea Jukka Hakasen seinämaalaus, muraali.

Kaiken sielua ravitsevan kulttuurin jälkeen ruumiskin huusi ruokaa. Kotimatkalla mietin kuumeisesti mitä jääkaapista löytyisi ja loihdin sitten ex tempore itselleni jonkunsortin club sandwichin päivälliseksi. Pari siivua pekonia, pekonin rasvassa paistettua paahtoleipää, eiliseltä yli jäänyttä broilerinfileetä, kananmuna, jäävuorisalaattia ja barbequekastiketta. Tuli muuten aivan erinomaisen maukas ja ruokaisa leipä :) Sen verran tuhti tosin, ettei samanlaista arvaa joka päivä nautiskella; huomenna onkin loihdittava jotain kevyempää avokadoista ja bataatista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti