Härkis
Härkiksen rakenne oli pieni pettymys, se oli mielestäni turhan pehmeää, jopa "mössöistä". Tein siitä Ruokatorstain ohjetta soveltaen Meksikolaista härkisruukkua. Kidneypapuja ei kotona ollut, mutta korvasin ne jättipavuilla tomaattiliemessä. Ehkä Härkikselle täytyy antaa toinen mahdollisuus ja testata ruoka vielä kidneypavuilla; jättipavutkin ovat nimittäin tosi pehmeitä, kidneypavuissa voisi olla vähän enemmän suutuntumaa ja rakennetta. Mausteitakin lisäsin oman maun mukaan ja korianterin jätin suosiolla pois, sillä kuulun siihen ryhmään, joka valitettavasti ei voi sitä sietää.Tai ehkäpä Härkis pääsee uusintaan jonkinlaisen nachopellin muodossa, mutta papujen tilalle taidan sittenkin laittaa maissia. Rajansa se on papuisuudellakin ;)
Nyhtökaura
Nyhtökaurasta olen useammankin kerran tehnyt texmex-ruokaa, lähinnä fajitaksia ja tacoja. Helpottaa arkea (ja juhlaa) kummasti, kun ei erikseen tarvitse tehdä broileri- ja kasvistäytteitä, vaan kaikki voivat syödä samaa nyhtisversiota. Ihan vain itselleni kokatessa teen tosin edelleen mielelläni broilerifajitaksia, mutta kun kylässä on kasvisruokailija, niin silloin teen varsinaisen täytteen vain sipulista, paprikasta ja nyhtökaurasta.
Nyhtökaura tukevoittaa papu-porkkana-parsakaalinuudeliwokin |
Sitäpaitsi wokit ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Tulitikkumaisiksi suikaloidut porkkanat, paloitellut vihreät pavut ja pienet parsakaalinkukinnot odottivat nuudeleitten kanssa kuumassa vedessä sen parin minuutin ajan, kun paistoin valkosipuli- ja inkiväärisilpun öljytilkassa. Pannulla ne sitten kuumenivat muutaman minuutin lisää, ja maustamisen jälkeen rapsakka ruoka olikin jo valmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti