perjantai 27. tammikuuta 2017

Myllyn Paras kokkishow

Pieni varoituksen sana: tämä postaus sisältää mitä ilmeisintä tuotesijoittelua :)

Vannoutuneena ruokaihmisenä olen vuosikausia sitten liittynyt Myllyn Paras Reseptiklubiin. Jokunen viikko sitten tuli klubin uutiskirjeen mukana kutsu Reseptiklubin historian ensimmäiseen klubitapaamiseen, jonne tietysti ilmoittauduin. Kutsussa vihjattiin vain vienosti mitä kaikkea ilta pitäisi sisällään: "Tilaisuudessa pääset tapaamaan Arja Elinaa ja viettämään iltaa hyvän ruoan ja hauskanpidon merkeissä."

Enpä ihan arvannut minkälaiseen myllytykseen pääsin mukaan :) Arja Elina Laine oli kehittänyt meitä varten varsinaisen kokkishow´n ja pisti kaikki kolmisenkymmentä osallistujaa tositoimiin Makukellarin edustuskeittiössä.

Joukkueet järjestäytyvät

Meistä arvottiin kaksi joukkuetta, A ja B, joissa kummassakin oli viisi kokkia ja kymmenkunta neuvonantajaa & tarkkailijaa. Enteellisesti minulle lankesi kokin pesti A-joukkueeseen. Kumpikin joukkue teki samat ruoat, joista sitten illan päätteeksi äänestämällä selvitettiin voittajajoukkue.

Ainekset ilman ohjetta

Jotta show olisi oikeasti show eikä pelkkää helppoa ruoanlaittoa, me kokit saimme käyttöömme vain ruokalajin nimen ja ainesosaluettelon eli teko-ohjeet puuttuivat. Aikaa tekemiseen annettiin 66 minuuttia ja kukin kokki sai käyttää neuvonantajansa apua 10 minuutin ajan.

Menu oli makuhermoja kutkuttava. Alkuun thai-kasvispiirasia, pääruoaksi vegaanista lasagnea tuorepastasta ja makeaksi lopuksi ranskalaista päärynätorttua sekä mustikkabebejä. Kummankin joukkueen kokeista kaksi pääsi tekemään lasagnea ja muut saivat suoriutua leipomisurakoistaan yksin, toki neuvonantajiensa avustuksella.

Itse en ollut koskaan aiemmin tehnyt tuorepastaa, kun taas leivon hyvinkin usein, joten haasteena lasagne oli ilmiselvä valinta.

Voihan pasta!

Muutama voimasana tosiaan pääsi pastaa vääntäessä. Alustin mielestäni taikinan varsin tymäkäksi, mutta kun veivasin sitä ensimmäistä kertaa pastakoneen läpi, niin eihän siitä mitään tullut. Tosin olin saanut väärät neuvot telojen asetuksistakin... Lisää jauhoja siis taikinaan. Ranne oli kovalla koetuksella, kun väänsin ja käänsin taikinaa; kulhokaan ei ollut paras mahdollinen, sillä sen reuna osui jatkuvasti ranteeseen taikinaa survoessani.

Kaikkeni annoin... Rannekoru ei ollut syyllinen, se ei ollut ranteessa taikinaa alustaessa.


Pastakoneen käytössä oli muutenkin haasteensa, sillä sen kiinnitys työtasoon ei millään meinannut onnistua. Onneksi herrasmiesneuvontantaja sai koneen ruuvattua niin tiukasti, että vihdoin pääsin tositoimiin. Ja kun asetuksetkin olivat lopulta kohdillaan, niin pastanteko alkoi jotenkuten sujua. Hiki tosin valui kampea kääntäessä, sen verran kuuma ahtaassa keittiössä oli. Ihan en vakuuttunut tuorepastasta tehtyjen lasagnelevyjen ihanuudesta, mutta ehkä useampi harjoituskerta saisi minut toisiin ajatuksiin.

Kokkiparini teki täytteen ja kastikkeen sillä välin, kun itse ahersin taikinan kimpussa. Olin hiukan skeptinen täytteen suhteen, mutta kasvispalojen jättäminen kookkaammiksi oli sittenkin erinomainen ratkaisu. Meidän joukkueemme lasagnessa oli nimittäin mukava purutuntuma, kun taas B-joukkueen lasagne oli kauttaaltaan kovin pehmoinen.

Tuoksujen ja voiton huumaa

Kokkishow´n loppusuoralla keittiössä levisi huumaavia tuoksuja. Kaiken uurastuksen jälkeen oli ihanaa päästä maistelemaan niin oman joukkueen kuin kilpailijankin aikaansaannoksia. Ja yhtään en vedä kotiinpäin, kun sanon, että omasta mielestäni A-joukkueen anti oli aavistuksen parempaa :) Onneksi puolueettomat tarkkailijat päätyivät samaan tulokseen ja niinpä joukkueemme julistettiin voittajaksi. Koska me viisi kokkia kannoimme päävastuun ruokien onnistumisesta, saimme pitää käytössämme olleet Myllyn Paras-esiliinat ja yllätyspalkintona saimme vielä Lékuén silikoniset leipäkääreet.

Mielenkiintoinen tuttavuus, jonka toivottavasti ehdin testata lähiaikoina.


Ja tottahan toki Arja Elina halusi palkita ihan kaikki osallistujat, sillä yhteisestä hauskanpidostahan tässä oli kyse. Kaikki saivat siis kotiinviemisiksi Myllyn Paras-tuotelaatikon, jonka sisältö oli varsin kattava otos heidän tuotevalikoimastaan.

Tämä kaikki paljastui keltaisen laatikon uumenista.Konseptissa kehitettävää

Kokkishow´n konseptissa on vielä hiukan hiomista. 30 hengen porukka oli keittiön kokoon nähden turhan suuri ja ihan aluksi olisi kannattanut käydä läpi mistä mikäkin työväline löytyy ja miten jotkin suurtalouskeittiön laitteet toimivat. Kaikkiaan tilaisuus oli kuitenkin todella kiva eikä ryppyotsaisesta kilpailusta ollut tietoakaan ja jaoimmekin auliisti neuvoja yli joukkuerajojen. Reseptitkin pääsevät kaikki uusintaan omassa kotikeittiössäni.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti