lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kasvun ihme

Olin turhan skeptinen viime viikolla kylvämieni chiansiementen suhteen: nyt ne ovat jo sillä mallilla, että huomenna saan saksia versoja leivän päälle :) Tomaatitkin ovat nousseet jo sirkkalehdille, kovin ovat vielä hentoja mutta eivätköhän ne vahvistu, kunhan valoa vain riittää. Nyt ne majailevat yläkerran aulassa kattoikkunan alla, alakertaan taimet pääsevät siinä vaiheessa, kun koulin ne isompiin ruukkuihin.

viikossa itäneitä chianversoja
Pikkuruisista chiansiemenistä kasvoi näin muhkea versosto vajaassa viikossa
Juhannusperunatkin on turvattu, sillä juuri tuikkasin kolme itänyttä siikliä ämpäreihin. Toistaiseksi ämpärit piti kantaa yläkerran lämmittämättömään huoneeseen, sillä öisin on tässä vaiheessa huhtikuuta vielä liian kylmä. Toukokuun puolella ämpärit pääsevät terassille ja sitten vain odottelen juhannusta...

Pihavajan uumenista löytyi ilokseni puolikas kalkkisäkillinen viime kevään jäljiltä. Ja kun illaksi on luvattu sadetta, niin löytö ajoittui mitä otollisimpaan ajankohtaan. Huiskin siis muutaman kourallisen kalkkia ympäri nurmikkoa (sammalikkoa...) ja sade saa illemmalla hoitaa loput. Huomenna auringonpaisteessa tartun taas toisella puolella plantaasia haravaan ja kunnostan kohopenkit uudella mullalla ja turpeella. Ja ehkäpä saisin sen viljelysuunnitelmankin tehtyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti