torstai 14. huhtikuuta 2016

Kahvia ja muffinia

Iski ihan mahdoton "kahvileivän" himo, joka piti taltuttaa jollain nopsalla leivonnaisella. Vuosikymmenten takaa mieleen muistuivat kahvimuffinit, joilla herkuttelimme kesäpaikan maalaistalossa. Muokkasin reseptin gluteenittomaksi, maustoin taikinan raakakaakaojauheella ja tallensin ohjeen Kotikokin sivuille.

Herkkutusina
Jos kotoa olisi löytynyt suklaalevy, olisin rouhinut taikinaan muutaman suklaapalan mutta hyviltä muffinit maistuvat ilman suklaaextraakin.
 
Ulkona on hyytävän kylmä tuuli mutta ehkäpä kuuman kahvikupposen ja muffinin turvin tarkenisi hetken verran keinussa istuskella ja mietiskellä tulevaa istutussesonkia. Kenkälaatikkoaarre on täydentynyt pienilehtisellä basilikalla, lehtikaalilla ja kesäporkkanalla. Porkkananauha pääsee kohopenkkiin ensi viikolla, kun on otollinen aika istuttaa juurikasveja. Lehtikaalia on aikomus esikasvattaa, jos vain ehdin ryhtyä kylvöpuuhaan viikonlopun aikana. Istukassipulitkin on hommattu, tänä kesänä penkkiin pääsee perinteistä keltasipulia, kun muutamana aiempana vuonna olen kasvattanut punasipulia. Vaikkei kotitarveviljelyni tuloksista ole suuren suuria satotoiveita, on puuhastelu pihalla kuitenkin kaiken vaivannäön väärti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti