Soma tonttutyttö löysi paikkansa vessan ovenkahvasta |
Olen siis jouluihminen ja tonttuja löytyy huushollistani Antinpäivästä alkaen vähän sieltä ja täältä. Toki myös sydämiä, joulupalloja, kulkusia, köynnöksiä... Ja paljon punaisia tyynyjä ja torkkuhuopia.
Takka ja tontut kuuluvat yhteen |
Halkokorikin on saanut oman tonttunsa |
Tämä peltinen pukki matkasi kotiini Kööpenhaminasta |
Gdanskin pukki vahtii toistaiseksi vielä tyhjiä herkkuvateja |
Tonttujen ohella olen viehättynyt myös lumiukoista. Niinpä niillekin on oma asetelmansa keittiön viinikaapin päällä. "Lammen jäällä" mahalaskua vetelevä kreppipaperitonttu on kymmeniä vuosia vanha, jo hiukan reissussa rähjääntynyt mutta sopii vallan mainiosti lumiukkokuvaelmaan.
Kunhan saan herkkuvadeille vielä pähkinöitä & rusinoita, pipareita ja suklaata, niin opiskelujen loppusuora saa kaivattua kannustusta. Vaikka olenkin todennut sisälläni asustavan pienen mainosmiehen, niin ei se mainonnan teko helppoa ole - kyllä se pienen lisäbuustin tarvitsee.
Akuuttiin hätään auttavat nopsasti valmistuvat Viivin ja Wagnerin keittokirjasta kotoisin olevat Kolapikkuleivät
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kolapikkuleipätangot menossa uuniin |
Vatkaa voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon. Jaa taikina neljään tai viiteen osaan ja pyörittele ne peukalonpaksuisiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle ja painele ne haarukalla pitkittäissuuntaan litteiksi ja raidallisiksi. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 14 minuuttia. Leikkaa tangot lämpiminä vinoviipaleiksi.
Valmiit kolapikkuleivät näyttävät kuvassa kalpeammilta kuin ne oikeasti ovat |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti