perjantai 11. joulukuuta 2015

Punajuuripiparjuurikeitto

Tänään jääkaappiin kertyneistä aineksista kehkeytyi vallan ihana keitto, joka pääsee uusintaan monta kertaa. Eri asia on tosin se, tuleeko siitä kahta kertaa samanlaista, sillä en mitannut määriä... Punajuuret olivat muhineet jääkaapin uumenissa muutaman viikon ja tuorejuusto oli jäänyt keskiviikon glögikekkereistä, jolloin sitä sipaistiin tummien hapankorppujen päälle - ihana yhdistelmä sekin!

Mutta kahdelle hengelle syntyy upea alkukeitto näinkin vähistä aineksista:

3 keskikokoista punajuurta
1 keskikokoinen jauhoinen peruna
vettä
n. kolmannes kasvisliemikuutiosta
n. 75 g piparjuurituorejuustoa (vajaa rasiallinen Valio Violaa)

Kuori punajuuret (muovihanskat kädessä) ja kuutioi kattilaan. Kaada päälle vettä palojen peitoksi (n. 4 desiä). Keitä puolisen tuntia ja lisää kuorittu, pilkottu peruna sekä palanen kasvisliemikuutiosta. Keitä, kunnes punajuuret ja perunat ovat kypsyneet pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää vettä, jos keitos on kovin sakeaa. Hämmennä joukkoon vajaa rasiallinen piparjuurituorejuustoa ja kuumenna keitto uudelleen samalla sekoitellen. Maistele ja lisää suolaa ja/tai vettä, mikäli tarpeen.

Olin ajatellut paahtaa keiton päälle pinjansiemeniä mutta unohdin - hyvää se oli ilmankin :) Kuvakin jäi ottamatta, kun lusikoimme keiton niin antaumuksella parempiin suihin...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti