keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Aprikoosihilloa aamujen iloksi

Otsikko on hiukan harhaanjohtava, sillä hillo ei oikeastaan ole aamujeni iloksi vaan tein sen toimeksiantona ensi viikon vaellusreissuamme varten. Herkuttelemme patikointimatkoillamme varsin hyvin ja hillo pääsee juhlistamaan five o´clock tea -hetkeämme.

Haluan kuitenkin jakaa ohjeen, koska tämän hillon keittäminen ei ole sesongista kiinni vaan makeaa herkkua voi loihtia purkillisen aina, kun tekee mieli jotakin hyvää paahtoleipänsä tai croissantinsa päälle.

APRIKOOSIHILLO

1 pss kuivattuja aprikooseja (250 g)
1 appelsiini
1 dl sokeria
2-3 desiä vettä

Pilko aprikoosit saksilla kattilaan. Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä, raasta sen kuori ja purista mehu. Kaada kuoriraaste ja mehu aprikoosien päälle. Huuhdo mehupuristin vedellä (2-3 desiä), jotta saat kaikki maut talteen ja kaada vesi muiden ainesten päälle. Aprikoosien tulisi peittyä nesteeseen mutta ei uiskennella siellä ihan valtoimenaan (paitsi jos haluat löysempää hilloa). Anna turvota tunnin tai pari ja lisää sitten sokeri. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoittaen. Kun aprikoosit ovat kunnolla pehmentyneet, soseuta keitos halutessasi sauvasekoittimella. Voit tässä vaiheessa vielä lisätä pienen vesitilkan, jos hillo on kovin jämäkkää. Kiehauta siinä tapauksessa keitos vielä kertaalleen. Purkita yhteen tai kahteen kuumennettuun purkkiin ja kierrä kannet tiukasti kiinni.

Cuisipron raastin on kätevä ja terävääkin terävämpi. Tässä annoksessa ei vielä ole lisättyä vettä.

Onneksi hilloa tuli pienen maistiaispurkin verran myös ihan omaan käyttööni. Viikonloppuna testaan sen croissantin kera. Väri ainakin ilahduttaa pimeänä ja sateisena aamuna :)

Aprikoosihillo
Valmista hilloa tuli noin 5 desiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti