lauantai 1. elokuuta 2015

Mustikkaa metsän täydeltä

Metsään jos haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt - mustikkaa on nimittäin määrättömät määrät. En itse ole mikään himopoimija; pari litraa riittää eli sen verran, että saa muutaman piirakan tehtyä.

Viikko sitten poimin litran Vuosaaresta kanttarelleja etsiessäni. Onneksi oli mukana rasia marjoille, sillä sienikassille ei ollut käyttöä. Viikon takaiset mustikat jalostuivat parhaalla mahdollisella tavalla eli piirakoiksi pullataikinapohjaan. Tein kaksi piirakkaa yhden ison uunipannun sijaan, jotta pullareunusta riitti useampaan palaan.

Kardemumman ja mustikan liitto lienee solmittu taivaassa


Tämänpäiväinen saalis päätyi pakkaseen talven varalle, sillä entistä satoa löytyikin vielä yhden piirakan verran. Nopeatekoinen murupiirakka - vaikka sen kuinka vaniljakastikkeella höystää - ei kuitenkaan ihan vedä vertoja pullapiirakalle. Mutta tokihan tuokin iltakahvin kanssa aika kevyesti upposi :)

Vanilja ja mustikka, aika hyvä yhdistelmä sekin
Metsässä liikkumista varjosti hiukan se tosiseikka, että hirvikärpäset ovat jo vallanneet apajat ainakin Porvoon tienoolla. En voinut kuvitellakaan niitä olevan jo tähän aikaan kesästä, joten ei tullut mieleenkään pukeutua hirvikärpäsanorakkiin. Ilman anorakkia ei metsiin ole enää mitään asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti