sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kiirettä pitää työtätekevällä tarhurilla

Työt, opinnot ja (vapaaehtois)harrastukset ovat pitäneet tänä keväänä epätavallisen kiireisenä. On ollut suorastaan luksusta, jos viikkoon on jäänyt yksi vapaa arki-ilta. Ja sehän ei mitenkään riitä kaikkiin kotipuuhiin pihapuuhista puhumattakaan.

Vasta tänään sain tuuletettua talvitakit säilöön laitettaviksi ja makuuhuoneeseen vaihdettua kevyemmän kesäpeiton viisisenttisen muhkeuden tilalle. Toisaalta kevät on ollut sen verran kylmäkin, etteivät ohuemmat takit tai peitto ole vielä pahemmin edes houkutelleet.

narsissit ja lunta
Vappuaatonaaton yllätys
Ämpäriperunan varret olivat sen sijaan päässeet venähtämään lähes polvenkorkuisiksi - lämmittämätön huone oli pari viimeistä viikkoa liian lämmin, mutta yöpakkasten takia ei ämpäriä voinut parvekkeellekaan vielä nostaa. Nyt otin riskin ja kannoin ämpärin huojuvine versoineen parvekkeelle ja peitin kaksinkertaisella hallaharsolla. Loput kaksi ämpärisatsia piti laittaa kasvamaan tänään, mutta muussa työn tohinassa asia pääsi unohtumaan. Toivottavasti muistan hoitaa homman tulevan viikon aikana, vaikka silloinkin on ohjelmaa useampana iltana.

Raparperit näyttävät juuri ja juuri siltä, että viikon päästä saattaisi pienen piirakan niistä paistaa. Useana keväänä olen nimittäin äitienpäivänä voinut ensimmäisen raparperipiirakan loihtia.Tosin kasvupyrähdys edellyttäisi lämmintä viikkoa ja sitä ei taida olla luvassa. Ehkä pitää tyytyä hillosta tehtävään piirakkaan, purkillinen vaniljalla maustettua raparperia pitäisi vielä olla jemmassa.

raparperit

Puutarhakeinu sai katoksensa eilen ja innolla odotan sitä hetkeä, kun ehdin keinuuni istahtamaan kirjapinon kanssa. Toistaiseksi olen kantanut kirjastosta edelleen melkeinpä vain opintoihin liittyviä opuksia, mutta nyt alkaa loppusuora häämöttää ja ehkä jo loppukuusta alkaa "aivot narikkaan" -kausi. Sitä odotellessa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti