torstai 29. syyskuuta 2016

Omena ja kaneli, match made in heaven

Omena & kaneli on tosiaan lyömätön yhdistelmä! Itselläni ei ole omenapuita, mutta kiitos ystävien olen tänä syksynä saanut omppuja runsain mitoin niin syötäväksi sellaisenaan kuin säilöttäväksi. Ja osa omenoista on tietysti saanut ylleen perinteisen kauratoskakuorrutuksen. Oma ohjeeni on yli 35 vuoden takaa eli peräisin koulun köksäntunneilta :)

Herkun olisi helposti voinut toteuttaa myös gluteenittomana, mutta tässä versiossa käytin ihan tavallisia kaurahiutaleita.

KAURATOSKAOMENAT

4 omenaa
½ dl vettä
75 g voita
3 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl kanelia

Sulata voi. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, sokeri sekä kaneli ja hämmennä ne voisulan joukkoon. Kuori omenat halutessasi, poista siemenkodat ja lohko omenat neljään osaan. Lirauta uunivuoan pohjalle hiukan vettä ja asettele omenalohkot vuokaan. Kaada päälle kauratoskakuorrutus ja paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Kokeile omenien kypsyyttä hammastikulla kahdenkymmenen minuutin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista, jos omenat tuntuvat vielä  liian kovilta. Tarjoa haaleana kylmän vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti