lauantai 2. toukokuuta 2015

Luksusta aamuun, ennakko

Vappusiman teosta oli jääkaappiin jäänyt tuorehiivaa ja poishan se piti sieltä käyttää. Ennakoin jo tänään huomisen pitkää ja ihanaa aamiaishetkeä, kun Hesarikin päivän tauon jälkeen taas ilmestyisi; sunnuntaiaamiainenhan venähtää Hesarin juttutarjonnasta riippuen helposti parituntiseksi.


Tahinisämpylätaikina illalla klo 21

Googlettelin hakusanoilla "yön yli sämpylät" ja päädyin Voikukkapellon ohjetta mukaillen kehittämään oman versioni, jonka nimesin Tahinisämpylöiksi.

3 dl kylmää vettä
20 g hiivaa
½ tl suolaa
1 rkl Tahini-tahnaa
1 dl 4-viljanhiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kylmään veteen ja lisää suola sekä tahini huolellisesti puuhaarukalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon hiutaleet sekä vehnäjauhot parin desin erissä. Ehkä koko määrää ei tarvitsekaan lisätä, taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä taikinakulho kelmulla tai kannella ja jätä yöksi jääkaappiin kohoamaan.

Aamulla aion lusikoida taikinan leivinpaperin päälle uunipellille, ripotella päälle seesaminsiemeniä ja paistaa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Tahini tuli ohjeeseen mukaan siksi, että pidän seesaminsiemenistä ja Tahinia sattuu olemaan jääkaapissa. Huomenna selviää, miten se sämpylöihin sopii :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti