torstai 14. toukokuuta 2015

Jämäpäivä

Tänään kipaisin reippaalla aamupäivälenkillä puutarhamyymälässä, josta mukaan tarttui muutama samettiruusu. En niistä erityisemmin välitä mutta ovat kuuleman mukaan hyviä tuholaistorjunnassa. Siispä istutan niitä sekä kohopenkkini reunaan että tulevan lehtikaalirivistön eteen.

Lehtikaalipenkki vielä ilman lehtikaaleja

Muutoin on tänään ollut varsinainen jämäpäivä. Löysin pussinpohjallisen toissakesäisiä pensaskrassin siemeniä ja varastosta vanhan amppelin, nyt vain odottelen kasvun ihmettä :) Hiukan kyllä arveluttaa ripustaa kukkiva amppeli roikkumaan terassille, jossa kesäisin aina syön - saatan saada epätoivottuja surisijoita pörräämään ja ruokahetkeäni häiritsemään...

Päivällinen oli kooste jääkaapin tarjonnasta. Nachogratiinista tuli kyllä oikein kelvollista: kerroksittain tacomausteella höystettyä paistettua jauhelihaa, nacholastuja sekä creme fraichella miedonnettua salsakastiketta.


Jälkiruoka puolestaan oli pakastimen uumenista löytyneiden rasianpohjien yhdistelmä. Kourallinen punaherukoita, toinen vadelmia ja muutama mansikka jalostuivat kiisseliksi intiaanisokerilla makeutettuna. Inspiraation lähteenä toimi Eilistä paistoa ja niin ikään kaapin perukoilta löytynyt sokeripussi, jossa tosiaan oli isoja paakkuja. Mutta sinnehän ne paakut kiltisti sulivat kiehuvaan kiisseliin.

Oikeastaan tekisi mieli kunnon kermavaahtonokaretta kiisselin kaunistukseksi mutta nyt taitaa laiskuus voittaa, sillä kerma on vielä kaupassa. Tartun mieluummin Donna Tarttin Tikliin, jonka lainasin jo pari viikkoa sitten mutta en ole ehtinyt vielä aloittaakaan. Täytyyhän tarhurin välillä lepuuttaa viherpeukaloaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti