sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lättylounas

Pannukakku/lätty/ohukaisvillitykseni ei ota laantuakseen, joten sateisen sunnuntain ratoksi paistoin amerikkalaisia pannukakkuja astetta terveellisempiä herkkuja eli rahkalättyjä. Ohjeen olen viime vuonna löytänyt Hyvä terveys -lehdestä, joskaan ihan tässä muodossa se ei lehdessä ollut (en nimittäin koskaan käytä margariinia ja jauhot vaihdan usein gluteenittomiksi).

RAHKALÄTYT
2 kananmunaa
125 g eli puoli purkkia (pehmeää) maitorahkaa
2 rkl spelttijauhoja tai gluteenitonta Jyttejauhoa
1/4 tl suolaa

paistamiseen voita

Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, jauhot ja suolaripaus. Paista voinokareella silatussa pannussa; tästä taikinamäärästä tuli 4 keskikokoista lättyä.
Marjoilla höystettynä suorastaan terveysruokaa, vaahterasiirappilirutuksella täydennettynä herkkua :)

Koska ulkona on tosiaan melko luotaantyöntävä sää, sujuu tämä päivä sohvalla puutarhakirjoja lukien ja viljelysuunnitelmia tehden. Pavut esikasvatukseen (tiedän, on vielä liian aikaista mutta en malta odottaa) ja retiisejähän voisi oikeastaan jo ensimmäisen satsin kylvää - paitsi että pitänee sittenkin odottaa viikolle 19, jolloin on taas alakuun aika. Alakuulla alas, yläkuulla ylös; niinhän se meni.


2 kommenttia:

  1. Hei Anna :)
    Kiva uusi blogi löytyi taas. Näköjään samoihin juttuihin ollaan hurahdettu - sitä shampanjaa unohtamatta... Mukavaa kevättä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Johanna! Kunhan sää tästä vähän lämpenisi, niin saisi plantaasinsa (lue: pikku pihansa) hommiin vauhtia. Ihan yhtä hulppeita taimikasvustoja ei tosin täällä Puolivälinkrouvissa ole mutta oion mutkia myöhemmin ja hommaan lisää taimia torilta :)

      Poista