sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Äijäruokaa

Sateisen päivän lämmikkeeksi tuli tehtyä "äijäruokaa" - kyljyksiä ja bataattiranskiksia. Itse asiassa olisi ollut himo ihan oikeisiin ranskalaisiin perunoihin, mutta en viitsinyt lähteä liikenteeseen, joten oli täytettävä vatsa sillä mitä kotoa löytyi.

Bataattiranskikset olivat kyllä varsin makoisia. Suikaloin bataattiviipaleet sormenpaksuisiksi, kaadoin pussiin ja päälle vähän oliiviöljyä sekä mausteseoksen, jossa oli ½ tl paprikajauhetta, ½ tl suolaa, ½ tl pippurisekoitusta ja ripaus chilijauhetta sekä sokeria. Ravistelin pussia aikani ja kumosin bataatit uunipellille ja työnsin pellin 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Sillä välin ruskistin paistinpannulla savupaprikajauheella, suolalla ja pippurisekoituksella maustetut kyljykset. Kun kyljyksissä oli molemmin puolin kaunis väri, kippasin ne bataattiranskisten joukkoon jälkikypsymään vielä 10 minuutiksi.


Bataattiranskikset menossa uuniin

Valmista tuli!
Salaatin kanssa ihan terveellistäkin, kun vielä jättää kyljyksen rasvareunuksen lautaselle :)

Ja ihan ilman aasinsiltaa muistui mieleeni kohonnut hemoglobiinini - kävin luovuttamassa verta juhannuksen alla ja ilokseni hb oli vihdoin noususuunnassa ja oli nyt 138.  Edelliskerralla jo jännitin miten luovutuksen kanssa mahtaa käydä, kun hemoglobiini oli ollut tasaisessa laskusuunnassa, mutta auringonkukansiementen rouskuttelu ja spirulinajauhe ovat nähtävästi tehneet tehtävänsä. Hampunsiemeniä ostan kyllä varmuuden vuoksi seuraavalla kauppareissulla, niiden korkean rautapitoisuuden olin jo unohtanut.

1 kommentti:

  1. Mulla on kans matala Hb, kiva kuulla missä on rautaa.
    Osallistu kastehelmi kulhojen 869 arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista