keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kauppakyttääjänä

Mainoskirjoittamisen kurssilla meidät jalkautettiin ruokakauppoihin tutkailemaan mitä ihmiset ostavat. Hmmm... Tuli tosiaankin "kerrostalokyttääjän" fiilis, kun syynäili minkälaiset ihmiset valikoivat ostoskoriinsa tutkittavaksi päätynyttä tuotetta.

Ei ollut ihan luonteva olo, kun luuhailin pitkät tovit hyllyn edessä ja esitin mukamas itse tutkivani tuoteselosteita, kun oikeastaan yritin silmä kovana tarkkailla minkä ikäiset,  kokoiset ja näköiset ihmiset valittua tuotetta ostivat. Samalla olisi pitänyt kirjata ylös ensivaikutelmat ja ottaa jopa valokuva profiloinnin tueksi mutta en sentään kehdannut tähdätä asiakkaita kännykälläni...

Tehtävä oli kuitenkin hauska ja sen seurauksena profiloin kolme eri asiakastyyppiä ja tein heille kohdistetut mainokset.

Kyllä minussa taitaa sittenkin asua pieni mainosmies :)

lauantai 7. marraskuuta 2015

Karjalanpaisti ja juuresmuusi, juurevaa perusruokaa

Kaupassa osui silmiini 900 gramman rasia karjalanpaistilihoja ja kun tiesin kotona olevan palsternakan sekä lantun jämät ja pari porkkanaa, niin viikonlopun ruokalista oli helppo laatia: Karjalanpaistia ja juuresmuusia.

Hetkisen surffailin netissä karjalanpaistiohjeita silmäilemässä ja hämmästelin hiukan reseptien kirjoa. Omaan versiooni en käyttänyt kuin possun- ja naudanlihaa (60/40 paketin tuoteselosteen mukaan), suolaa, vettä ja sekä mauste- että mustapippureita. Pippureistakin oli kahta koulukuntaa - toisen mukaan perinteinen pippuri on juuri maustepippuri, kun taas toinen koulukunta suosi mustapippuria. Minä pistin riidan puoliksi ja käytin kumpaakin.

Lykkäsin uunivuokani ensin 225 asteeseen pariksikymmeneksi minuutiksi ja alensin lämmön sen jälkeen 150 asteeseen, jossa paisti muhi vielä kolme tuntia ja vartin; sitten oli nälkä jo niin kestämätön, että oli pakko päästä maistamaan.

Juuresmuusiani varten keitin jauhoisten perunoiden kaverina paloitellut lantun, palsternakan ja porkkanat. Survokseen lisäsin kohtalaisen lohkareen voita, suolaa ja kunnon täysmaitoa.

Ja kyllä, oli ihan mielettömän hyvää!
karjalanpaisti
Annos ei ole kauneudella pilattu mutta maku oli mahtava
Veitsi oli kattauksessa täysin turha, liha oli kypsynyt niin mureaksi, että rikkoutui säikeiksi pelkällä haarukalla.

Loput maidosta päätyy huomenna pullataikinaan. Korvapuustihimo on kasvanut niin suureksi, että jotain sen eteen on tehtävä. Ehkäpä paistan myös mustikkapiirakan ja muistelen samalla mennyttä kesää...